.dateHeader/>

aš ir mano Amerika

2015 metų vasarą praleidau Amerikoje. Yra tokia nepaprastai patraukli ir naudinga programa studentams "Work and Travel" per kurią galima išvykti keliems mėnesiams į JAV padirbėti, o pabaigus darbą pakeliauti.
Man teko dirbti nedideliame South Yarmouth miestelyje, Red Jacket beach viešbučio restorane, o gyventi Hyannis mieste. Kiekvieną dieną minti dviračio pedalus 10km į darbą ir dar tiek pat iš jo, kartais keltis 3:50 ryte, kai viešbučio restorane pusryčiaudavo alkani turistai. Išbandžiau save įvairiose pareigose: pagrindinės buvo busser (tvarkyti stalus klientams valgant ir pavalgius), padavėjos, barmenės, paplūdimio maisto ir gėrimų mergaitės, o kartą teko padėti tvarkytis kambarinėms. Nuostabi patirtis svetimoje, tolimoje šalyje. Atsipirko visi lūkesčiai, o dėl dosnių amerikietiškų arbatpinigių, sugebėjau užsidirbti keliems naujiems daikčiukams ir didžiąjai kelionei, net neieškant antro darbo.
Dirbdama neturėjau daug laisvo laiko, pavyko nuvykti tik į netoliese esantį Bostoną ir kurortinį Prowincetown miestelį. Tačiau darbas baigėsi, su ašaromis akyse atsisveikinau su visais mylimais bendradarbiais ir viršininkais, atėjo metas keliauti. Nuskridus į vakarinę pakrantę, mane pasitiko mano geriausia draugė su visa keliavimo komanda. Išsinuomavę mašiną aplankėme Los Angeles, San Diego, Malibu, Didžiuosius kanjonus, Antilopės kanjonus, Las Vegasą. Tuomet skridome į Washington DC, kur susitikau su viena išsiilgta drauge ir tris dienas praleidau JAV sostinėje lankydama barus ir įžymius objektus. Kelionė pasibaigė Didžiąjame obuolyje - Niujorke. Čia nebuvo taip baisu, kaip buvo galima numanyti. Kasdien šoki į patogiausius batus, lipi į metro ir lankai tokias vietas, kurios kažkada atrodė neįgyvendinama svajonė. 
Tačiau po visko, įsėdus į lėktuvą ir užmerkus akis, galėjau sau pripažinti, kad nieko taip nelaukiau ir niekas taip nejaudina, kaip grįžimas į gimtąją, mylimiausią ir išsiilgtą Lietuvą. Amerika, tai - kupina staigmenų šalis. Gali tikėtis daug ir nerasti nieko ypatingo, o gali vykti į ją tik "apsidairymui" ir rasti ten svajonių išsipildymus. Visur prieštaravimai ir kontrastai. Tarp išsipusčiusių poniučių - gatvėse miegantys benamiai, tarp į darbą skubančių verslininkų - pigias brošiūras į rankas brunkantys emigrantai, tarp dižiulių miestų - dykynės su ore skriejančiais vėjo šuorais... galima būtų testi ir tęsti. Man JAV yra valstybė, kurią privalu pamatyti, įvertinti, pasisemti naudingų idėjų, bet su visu tuo gėriu norisi grįžti namo ir realizuoti save čia. 

Pismo beach, California

Los Angeles iš Griffith observatorijos, esančios ant kalvos

San Diego, California

Malibu beach, California

Grand Canyon, Arizona

kažkur, pakeliui į kažkur

Horseshoe bend, Arizona. palydim saulę

didžiausias įspūdis - Antilope Canyon, Arizona

užtvanka Las Vegas, Nevada

Viva Las Vegas!

White House, Washinton DC

Washington DC obelisk temstant

Louboutin vitrina New York

9/11 memorial, New York

Carrie Bradshaw apartment, 64 Perry Street, New York
NYC!

NY iš Empire State Building
daugiau nuotraukų mano facebook paskyroje

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą